18-holes Midgetgolfbaan

Midgetgolfen is een te gekke activiteit voor het hele gezin en al jaren een hit bij groot en klein. Sla eens een balletje op ons eiland in Haarlem, we hebben 18 uitdagende holes voor je. Prijs: € 3,50 per kind / € 2,50 per volwassene. Reserveren voor particulieren niet nodig.

Wilgentunnel

Een mooie hut van takken vindt ieder kind spannend, zo ook onze wilgentunnel. Je kunt er doorheen rennen, je verstoppen of spelen dat dat de huiskamer was. Kom ‘m zelf testen!

Moestuin

Voor al die stadsrakkers die denken dat spinazie als vierkant blokje groeit. Stroop je mouwen op en kom lekker helpen in onze moestuin. Ieder seizoen is er weer iets nieuws te zien! Leuk hè, hoe dat werkt in de natuur?

Modderkeuken

Meer dan zand en water hebben kleine kinderen vaak niet nodig voor hun spel. Vandaar dat wij heel blij zijn met onze modderkeuken. Vies worden mag! Maak je een heksensoepje of moddertaart vandaag?

Parcours

Soms zijn kinderen net aapjes, zo behendig klimmen en slingeren ze over het parcours op ons eiland. En wist je al dat dat heel leerzaam is? Een echte oefening in balans, kracht en zelfvertrouwen, om maar wat te noemen.

Kruiptunnel

Wat is nou een natuurspeeltuin zonder kruiptunnel?
Leef je uit en tijger naar je doel. 3,2,1.... go!

Vlindertuin

In de vlindertuin van het Natuur Speeleiland vind je onder andere het Koolwitje, de Dagpauwoog en de Kleine Vos. Wist je dat vlinders heel erg houden van nectar en rottend fruit? Ze houden niet van knuffelen, maar je mag ze wel bekijken.

Bouwdorp

Ruige Rakkers slepen met pallets en werken samen om de coolste hutten te bouwen. Vinden wij dat stoer? Ja! Willen onze eilandverkenners de jongens en meisjes een handje helpen? Tuurlijk!

Voetbalkooi

Openingstijden:

Vanaf 1 februari start het laatste seizoen van Natuur Speeleiland Haarlem, daarna verhuizen we helaas naar een andere plek!

Woensdag en vrijdag van 12.00-17.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur
*Tijdens de schoolvakanties zijn we iedere dag open van 10.00-17.00 uur

Op het eiland organiseren we regelmatig speciale activiteiten. Wat dacht je van een sprookjesavond of dagen met Sinterklaasthema?

Prijzen:

Vrij spelen 1-3 jaar: €2,95
Vrij spelen 4-12 jaar: €6,95
10-rittenkaart €40,00
Entree voor ouders/verzorgers: gratis

Midgetgolf (18 holes): € 3,50 per kind / € 2,50 per volwassene

 • voor school en BSO gelden speciale tarieven
 • op het Natuur Speeleiland kun je alleen betalen met PIN
 • limonade en een appel zijn inbegrepen bij de entree
 • reserveren voor particulieren niet nodig
 • gratis parkeren en goed bereikbaar per trein
 • koffie, thee, taart en meer is verkrijgbaar bij onze buren van het Veerkwartier

Heb je een vraag of wil je met een groep op een andere dag komen buitenspelen? Stuur dan een mailtje naar bezoek@natuurspeeleilandhaarlem.nl of bel 023-532 2962.

  “Mijn zoontje is afgelopen zomer 4 jaar geworden en we vierden het op Natuur Speeleiland Haarlem. Met een goede begeleiding konden de zes jongens, spelenderwijs leren van de natuur en natuurlijk lekker ravotten. Mijn zoontje zei aan het einde van de dag: ‘dit was mijn beste verjaardag ooit!’.

  Sarah Ouwerkerk, ouder

  “Samen met mijn zusje waren we een middag op het Speeleiland. Daar konden we lekker spelen, klimmen en klauteren. Dit was super leuk en ik wil graag snel weer terug!”

  Quinty Zijlmans, kind

  “Mijn dochter moet zich soms even lekker kunnen uitleven. We wonen in een flat en hebben geen tuin, daarom gaan we regelmatig naar het Speeleiland. Ik zie haar dan heerlijk genieten van de natuur en de vrijheid!”

  Julian van Schevinghuizen, ouder

  “Soms ontdek ik een nieuw kriebelbeestje op het Natuur Speeleiland. Die teken ik thuis dan na in mijn insectenboek. Ik heb er al 10 verzameld!”

  Liv Corstiaens, kind

  “Er is niets fijner dan samen met je kind ravotten in de natuur. Het Speeleiland biedt ontzettend veel mogelijkheden; van hutten bouwen tot speurtochten en gewoon lekker klimmen en klauteren. Ik vind het net zo leuk als mijn zoontje van 8 jaar!”

  Anne van Loon, ouder